English Flag
Hem Om ön Fotografier Mat & Dryck Bokning & Kontakt Valuta & Pengar Transport Språket

Mat

Som en av världens främsta kryddöar kan Zanzibar erbjuda många spännande smakupplevelser och både i Stonetown och i Jambiani finns ett stort urval av restauranger. I Jamuturi Garden i Stonetown hålls under kvällarna en matmarknad, där man mot mycket låga priser kan plocka ihop just den zanzibariska maten man önskar sig.

Åtgången på maten är stor där och risken för att ev. bli magsjuk är mycket liten. I Jambiani präglas matsedeln främst av havets läckerheter och kyckling och där inte möjligheten att prova sötpotatis, matbananer, chapati eller kryddris ska missas. Boat Självklart finns även kött- och pastarätter för den som vill ha det. Fråga personalen på Stonehouse om rekommendationer, beroende på vad ni vill äta och till vilken prisnivå.

Vill ni äta en traditionell zanzibarisk måltid på Stonehouse! Tala med personalen och vi arrangerar catering. Vad sägs om cassava i kokosnötssås, nygräddade chapati, kokbananer, bläckfisk, sambozas, nyfångad fisk och mycket, mycket mer!

I Stonetown kan man i regel gå in på vilken restaurang som helst utan att ha förbokat, men i byarna gäller fortfarande att man vill ha en förbeställning för att kunna köpa in de färskaste råvarorna. Ha därför för vana att beställa maten på eftermiddagen, om ni vill vara säkra på att få den mat ni önskar på kvällen.

Dryck

Det finns ett stort urval av färsk fruktjuice gjord på lokalt odlade frukter, och naturligtvis har de mognat klart på plats vilket ger stor skillnad i smak och näringsvärde!

Självklart finns även ett stort urval av alkoholhaltiga drycker. Som gammal engelsk koloni, finns flera goda tanzanianska och kenyanska ölsorter. Från bl.a. Sydafrika importeras goda viner som bör falla de flesta i smaken. Lokalvattnet på Zanzibar ska inte drickas, men kan användas till kaffe mm om det kokas. Likaså går det bra att borsta tänderna i det, bara man inte sväljer vattnet.